Luxus ingatlan piac és a home staging

| REDESIGN

Számos elemzés mutat rá, hogy csökkennek az ingatlanárak. De mi a helyzet a luxus ingatlanokkal? Megvizsgáltuk a jelenlegi piaci helyzetet a vírus okozta következményekkel együtt.

Először is tisztázzuk, hogy mit jelent a luxus ingatlan! Ez egy igen speciális szegmens. Sokan azt gondolják, hogyha az ára 100 millió forintnál kezdődik, akkor az már ebbe a kategóriába sorolható. De nem feltétlenül! Fontos az egyedi lokáció, a panoráma, az intim kert vagy terasz megléte és a magas szintű felszereltség. Persze fontos a méret, de lehet luxusminőségű egy kis garzonlakás is pl. 60 millió forintért, ha megfelel a felsorolt kritériumoknak.

luxus-ingatlan-redesign

A prémium és luxus kategóriás ingatlanok iránti kereslet viszonylag stabil. A vírushelyzet sem okozott különösebb változást. Ebben a kategóriában nem jellemző a visszaesés, sem a kereslet, sem a kínálat oldalról nézve. Akik ebben a szegmensben tevékenykednek, korántsem árérzékenyek.

Külön kiemelnénk a minőség fogalmát és a home staging szerepét!

luxus ingatlanok és home staging

Megváltozott a piac, egyre igényesebbek az emberek, különösen, amikor luxus ingatlanról beszélünk.
Rendkívül látványos, amikor az ingatlan fel van öltöztetve! A varázsszó: „home staging”- megmutatni az ingatlan legjobb arcát úgy, hogy első látásra beleszeressenek. Az embereknek egyre kevesebb a kedvük és az idejük ahhoz, hogy építkezzenek vagy felújítsanak. Szeretik a kész és szép dolgokat, ahova csak be kell költözni. Egy esztétikusan berendezett otthon sokkal jobb benyomást tesz ránk egy üres vagy lelakotthoz képest.

A home stagingre, másnéven az ingatlan felkészítésére fordított összeg nem költség, hanem befektetés, ami többszörösen megtérül!

Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.